Vegetarisk matreise

Er du ute etter et mangfold av vegetariske retter? Da er Oslo stedet å sjekke ut.

Oslo er en by med både kulturelt og kulinarisk mangfold. Det finnes noe fra de fleste kulturer og for de fleste ganer. For alle som er på spesielle dietter som for eksempel lavkarbo, glutenfritt eller til og med vegetarisk, finnes det et godt utvalg spisesteder i Oslo.

Forberedelser til reisen

Når du skal reise til Oslo på en vegetarisk reise, er det greit å ha en oversikt over hvor det finnes godt utvalg av restauranter som tilbyr vegetarisk mat.  Da kan du også bestille hotell i området med flest vegetarrestauranter. Book på hotelioslo.com for å få prisgaranti og ikke minst informasjon om alle hotellene i Oslo. Da kan du ta best mulig avgjørelse når du skal velge.

Godt utvalg

Hva med en tur på Funky Fresh Food hvor du finner en økologisk og vegansk meny. De selger også helsekost, smoothies, raw food, kaker, lunsj og burgere som alt er vegetarmat. Er du en av de som liker buffet, kan du slå deg løs på Vega hvor du finner salater og supper som er både lakto-ovo-vegetar og hel-vegetarisk.

Det finnes også mange steder som i utgangspunktet serverer vanlig mat men som også har et utvalg retter som er vegetariske. En av disse er Q på Mono hvor du finner en vegetarisk valnøtt/linseburger-meny og de har ofte hel-vegetarisk suppe. Har du problemer med melk og egg, kan du få en aioli uten begge disse to ingrediensene her.

En restaurant som er i en klasse for seg når det kommer til vegetarmat er Krishnas Cuisine hvor de serverer en del hel-vegetariske retter og mye lakto-vegetar. Liker du meksikansk mat er det jo en god nyhet at mye av den kan lages med nettopp linser og bønner. En meksikansk restaurant som tilbyr vegetarisk burrito er Mucho Mas.

Tacos

Ønsker du asiatisk mat er Rice Bowl et godt alternativ ettersom de gir deg muligheten til å bytte ut kjøttet med tofu. Men ikke glem å gi beskjed om at du ikke vil ha østerssaus eller fiskesaus i retten!