Bli en magiker på kjøkkenet?

Kokker på matlagingskursI dag er det kult å være kokk, og det er kult å lage mat. Hva med et gavekort på kurs i matlaging?

Det dukker opp tv-kokker rundt hvert et hjørne og kokkekonkurranser på tv produseres i dusinvis. Det kan virke som om alle er opptatt av matlaging og vil lære mer om hvordan man kan bli en magiker på kjøkkenet.

Heston Blumenthal, Gordon Ramsay, Jamie Oliver, Eyvind Hellstrøm og Rachel Ray er noen av de som er mest populære i Norge. Det vises programmer med minst en av dem hver eneste dag på en av tv-kanalene som er tilgjengelige i Norge. Hvem ønsker ikke å få en julegave full av gastronomiske opplevelser?

Start klassisk

De fleste store kokker i dag, med unntak av blant annet Blumenthal som er selvlært, har gått i klassisk skole som for eksempel hos Le Cordon Bleu eller i lære hos noen av de klassiske mestrene som Paul Bocuse. Det klassiske kjøkkenet er det vi også kaller det franske kjøkkenet og her er det mange spennende teknikker å lære seg for den som vil prøve. Mye av maten er basert på ingredienser fra middelhavsområdet og det er ofte mye rustikk mat og bruk av urter. Det franske kjøkkenet varierer etter hvor i landet du befinner deg.

Litt italiensk? 

Etter at du har gitt bort gavekort på kurs i klassisk fransk matlaging, kan det neste logiske skrittet være å gi bort kurs i italiensk matlaging. Her er det mye av de samme ingrediensene og det betyr bruk av spennende urter, oljer og andre spennende ingredienser som trøfler og gode oster. Dette kan gjerne suppleres med et kurs i vinsmaking for å bli bedre kjent med Italias viner.

Tapas og det spanske kjøkken

Et annet kjøkken som er kjent for sin bruk av lekre råvarer fra middelhavsområdet, spesielt sjømat, er Spania. Så hva med et kurs i å lage tapas og andre spanske småretter? Dette er den perfekte måten å bli kjent med det spanske kjøkkenets smaker på. Hva med å lære å lage en god paella, eller tortilla paisana og albondigas?