Å være vegetarianer i Bergen

Bergen er en populær by å besøke i Norge. Byen har mye å by på, blant annet et stort kulturtilbud og et godt utvalg av både hoteller og restauranter.

Hotellene er varierte, og det finnes hoteller som både er tilpasset yngre generasjoner, familier som er på tur, og pensjonister. Et godt sted å finne oversikt over hoteller i Bergen, er http://www.hotellbergensentrum.com/.

Utvalget av restauranter i Bergen blir stadig større, men det kan enda ikke sammenlignes med utvalget man finner i Oslo. Når man er ute på reise, vil man gjerne ha en god matopplevelse på veien. Blant de reisende finner man nå flere og flere som velger å leve som vegetarianere. Vegetarianere kan noen ganger møte på utfordringer med tanke på å finne en restaurant som kan tilby et godt utvalg innen vegetarmat. Bergen har hittil ikke vært den beste byen for vegetarianere, da det har vært et fåtall av restauranter som har hatt fokus på vegetariske retter.

På nasjonal basis regner man med at det finnes rundt 100.000 vegetarianere. Bergen har i dag ingen restauranter som utelukkende tilbyr denne typen mat.

– Jeg er sikker på at det er marked for det. En stor by som Bergen burde ha et slikt tilbud, mener Lars Fadnes

Krabber på Fisketorget i Bergen

Heldigvis for vegetarianere, så har fokuset på vegetarisk mat blitt større. Restauranten Pygmalion er en av de få restaurantene i Bergen som har en meny som består like mye av vegetarmat som av vanlig mat. Daglig leder på restauranten er veldig opptatt av økologisk mat, og det har gjort at menyen er mer og mer rettet mot vegetarianere. Det er selvfølgelig til stor glede for alle vegetarianerne som besøker Bergen. Den store etterspørselen etter vegetarmat har gjort at flere restauranter i Bergen nå har lagt inn flere vegetarretter på sin meny.